Τι συμβαίνει όταν μαγειρεύεις στους -80ºC;

Τι συμβαίνει όταν μαγειρεύεις στους -80ºC;

Δύο επιστήμονες από τον ερευνητικό σταθμό Concordia στην Ανταρκτική προσπαθούν να φτιάξουν πρωινό στο πολικό ψύχος.

Οι Cyprien Verseux και Carmen Possnig είναι δύο επιστήμονες που εργάζονται στον πιο απομακρυσμένο ερευνητικό σταθμό του πλανήτη, στον Concordia που βρίσκεται στην Ανταρκτική. Πρόκειται για ένα μέρος όπου διάφορες extreme καταστάσεις αποτελούν μια καθημερινότητα: Για 9 μήνες είναι αδύνατον να παραδοθούν προμήθειες, οι πιο κοντινοί άνθρωποι βρίσκονται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων και δεν υπάρχει ίχνος ηλιοφάνειας για 4 ολόκληρους μήνες κάθε χρόνο. Οι θερμοκρασίες πολύ συχνά πέφτουν έως και τους -80ºC.

Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, οι Cyprien και Carmen ασχολούνται αρκετά με τα social media, ανεβάζοντας φωτογραφίες και περιγράφοντας κάποια πράγματα που γίνονται εκεί. Όπως για παράδειγμα μια απόπειρα για να μαγειρέψουν εκτός των κτιρίων.

Οι εικόνες με το πρωινό τους μιλούν από μόνες τους και είναι άκρως αντιπροσωπευτικές για το τι αντιμετωπίζει το ερευνητικό crew σε καθημερινή βάση. 

Αν μη τι άλλο, ένα άγχος θα υπάρχει μήπως και κρυώσει το φαγητό.

Από: Esquire ES