Οι Cyprien Verseux και Carmen Possnig είναι δύο επιστήμονες που εργάζονται στον πιο απομακρυσμένο ερευνητικό σταθμό του πλανήτη, στον Concordia που βρίσκεται στην Ανταρκτική. Πρόκειται για ένα μέρος όπου διάφορες extreme καταστάσεις αποτελούν μια καθημερινότητα: Για 9 μήνες είναι αδύνατον να παραδοθούν προμήθειες, οι πιο κοντινοί άνθρωποι βρίσκονται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων και δεν υπάρχει ίχνος ηλιοφάνειας για 4 ολόκληρους μήνες κάθε χρόνο. Οι θερμοκρασίες πολύ συχνά πέφτουν έως και τους -80ºC.
Un petit déjeuner équilibré, sur le toit de #ConcordiaStation
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 2, 2018
Crédits : Cyprien Verseux et Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/AvWiUBtGo4
Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, οι Cyprien και Carmen ασχολούνται αρκετά με τα social media, ανεβάζοντας φωτογραφίες και περιγράφοντας κάποια πράγματα που γίνονται εκεί. Όπως για παράδειγμα μια απόπειρα για να μαγειρέψουν εκτός των κτιρίων.
Les températures sont remontées au-dessus des -70°C, mais il fait encore un peu frais pour manger dehors...
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 1, 2018
Crédits : Carmen Possnig et Cyprien Verseux, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/Qe57XzDTV5
Οι εικόνες με το πρωινό τους μιλούν από μόνες τους και είναι άκρως αντιπροσωπευτικές για το τι αντιμετωπίζει το ερευνητικό crew σε καθημερινή βάση.
Spiegeleier nach Art des Hauses in #ConcordiaStation.
— Carmen Possnig (@CPossnig) October 3, 2018
Foto von @CyprienVerseux und Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV #Antarktis #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/WxkuzHZxMD
Αν μη τι άλλο, ένα άγχος θα υπάρχει μήπως και κρυώσει το φαγητό.
Από: Esquire ES