Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Ο σεφ-πατρόν του καταξιωμένου "Pomo d’ Oro" της Κέρκυρας, Αριστοτέλης Μέγκουλας, έρχεται να μας συστήσει τη βραβευμένη κουζίνα του μ’ ένα πλούσιο μενού, που θα μαγειρέψει στο κοσμοσμοπολίτικο και γιορτινό "Ark" της Γλυφάδας τη βραδιά της 12ης Δεκεμβρίου.

Το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας στο Symposio at Ark 4

Το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας στο Symposio at Ark 2

Ο Κερκυραίος σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας (Βραβείο Ελληνκής Κουζίνας 2025 από το αθηνόραμα) αφήνει για λίγο το ατμοσφαιρικό "Pomo d’ Oro" του, ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας στο ρομαντικό σκηνικό της πλατείας Σκαραμαγκά κι έρχεται να μαγειρέψει για ένα βράδυ στο "Ark" της Γλυφάδας τη νόστιμη κι εντελώς προσωπική κουζίνα που τον έκανε γνωστό.

Το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας στο Symposio at Ark 3

Είναι καλεσμένος του Σymposio at Ark, του θεσμού που μας συστήνει κάθε χρόνο μ’ επιτυχία βραβευμένους σεφ της περιφέρειας και την ξεχωριστή κουζίνα τους, στον πολυτελή χώρο του κοσμοπολίτικου εστιατορίου της αθηναϊκής ριβιέρας.  

> Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.

Η βραδιά της 12ης Δεκεμβρίου στο "Ark" θα έχει γεύση Κέρκυρας, δοσμένη με την έμπνευση και τη δημιουργική φαντασία, που χαρακτηρίζει την κουζίνα του σεφ. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς του νησιού αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο αυτής της μαγειρικής, που ακολουθεί με συνέπεια τον κύκλο των εποχών. Ψάρια και θαλασσινά, κρεατικά, λαχανικά και φρούτα, μαζί με πολλές χειροποίητες παρασκευές, συνθέτουν πιάτα που βασίζονται σε εμβληματικές συνταγές της τοπικής γαστρονομίας. Παράλληλα, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σεφ και να συζητήσουν μαζί του για την κερκυραϊκή κουζίνα.

Το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας στο Symposio at Ark 1

Το πλούσιο μενού που θα ετοιμάσει ο Αριστοτέλης Μέγκουλας στις 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσει με μια διαφορετική "νερατζοσαλάτα" με πέντε εσπεριδοειδή –δεν θα λείπει φυσικά το κουμκουάτ–, ταραμά μυρωδικών, καρύδια, καπνιστό σκουμπρί: ένα πολύ ενδιαφέρον "καλωσόρισμα" στο γεύμα. Στη συνέχεια, το κρύο ορεκτικό "Με Τόνο" περιέχει λεπτοκομμένο μοσχαράκι, ωριμασμένη κοιλιά τόνου και καρύκευμα κάππαρης, ενώ το ζεστό ορεκτικό "Τηγανίτες της γιορτής" είναι τηγανίτα πατάτας γεμιστή με μοσχαράκι σοφρίτο, σούγο και μυρωδικά. "Σούγο" ονομάζουν οι Κερκυραίοι τη σάλτσα που προκύπτει από το μαγείρεμα του φαγητού.

Η συνέχεια στο Αθηνόραμα